قطعه ی پارچه با قدمت 1200 ساله

قطعه ی پارچه،جنس: پشم، اندازه: 30.5 در 47.5 سانتی متر، قدمت: سده ی هشتم میلادی، منطقه ی جغرافیایی: ایران یا عراق، موزه ی متروپولیتن

 

دسته‌ها:موزه ی متروپولیتن, ایران پس از اسلام, تاریخ

 

نوشته شده در:یک شنبه 25 آبان 1390برچسب:,  22:1      ‌‌‌Gareaghaji ™ 
قالیچه ی تمام ابریشم دوره ی صفوی

قالیچه ی تمام ابریشم به احتمال بسیار زیاد بافت کاشان، قدمت: سده ی شانزدهم میلادی، اندازه: 2.49 در 1.71 متر، موزه ی متروپولیتن (اثن اثر در بازدید عمومی نیست.)

 

دسته‌ها:موزه ی متروپولیتن, ایران پس از اسلام, تاریخ

 

نوشته شده در:یک شنبه 1 آبان 1390برچسب:,  10:57      ‌‌‌Gareaghaji ™ 
پایه ی تخت به شکل شیردال

پایه ی تخت به شکل شیردال، جنس: برنز، ارتفاع: 57 سانتی متر، قدمت: اواخر سده ی هفتم یا اوایل سده ی هشتم میلادی، منطقه ی جغرافیایی: غرب ایران، موزه ی متروپولیتن (این اثر در بازدید عمومی نیست.)

 

دسته‌ها:موزه ی متروپولیتن, ایران پس از اسلام, تاریخ
نوشته شده در:یک شنبه 1 آذر 1390برچسب:,  21:56      ‌‌‌Gareaghaji ™ 
سوت استخوانی، نیشابور

سوت از جنس استخوان، اندازه: 3 در 5.5 سانتی متر، قدمت: سده ی نهم یا دهم میلادی، منطقه ی جغرافیایی: نیشابور، موزه ی متروپولیتن (اثن اثر در بازدید عمومی نیست.)

 

دسته‌ها:موزه ی متروپولیتن, ایران پس از اسلام, تاریخ

نوشته شده در:یک شنبه 1 آذر 1390برچسب:,  21:54      ‌‌‌Gareaghaji ™ 
کاشیکاری از تخت سلیمان و کاشان، هفتصد سال پیش

حمله ی مغول به ایران خصوصا در بخش خاوری کشور، ویرانی و نابودی بسیار به همراه داشت. البته پس از گذشت مدتی، رفاه و به دنبال آن داد و ستدهای بین المللی افزایش می یابد. یکی از نتایج این امر، ورود و تاثیر هنر کشور چین به/در ایران است. به همین دلیل در این دوره شاهد استفاده از المانهای چینی مانند ققنوس و اژدها در هنر ایران هستیم.

مدتی پس از حمله ی مغول شاهد هستیم که نقش های سکولار که برای تزیین دیوارهای قصرها طراحی شده در ساختار مکانهای مذهبی نیز دیده می شود. این عمل در حقیقت عبور از مرزهای موجود آن زمان است که چنین نقشهایی را در چارچوب مذهبی  تعریف شده نمی دانست. به عنوان مثال، در یکی از کاشیهای زیر نقش ققنوس را می بینید که  در اطراف آن آیاتی از قرآن به چشم می خورد.

کاشی به اندازه ی 31.4 در 32.3 در 5.3 سانتی متر، ساخت سال 1275 میلادی در تخت سلیمان، نقش بهرام گور در حال شکار به همراه آزاده بانوی چنگ نواز را سوار بر شتر نشان می دهد. بهرام برای نشان دادن مهارت خود با تیری پای عقب آهو را به سرش می چسباند. محل نگهداری این اثر موزه ی ویکتوریا و آلبرت لندن است.


ادامه مطلب
نوشته شده در:پنج شنبه 19 آبان 1390برچسب:,  19:52      ‌‌‌Gareaghaji ™ 
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد